Historie

Je eigen baas zijn is een leuke uitdaging, dacht Jules Van der straeten toen hij in 1969 zijn eigen zaak begon. En het werd een drogisterij op het Marktplein. In de loop van de jaren ging hij zich steeds meer toeleggen op parfumerie en accessoires en in 1992 verhuisde de zaak naar de Kloosterstraat. Sindsdien staat ze bekend als schoonheidssalon/parfumerie Van der Straeten, met een breed gamma aan parfums en verzorgende producten maar ook juwelen en accessoires. Dochter Lene neemt het schoonheidssalon voor haar rekening. De wereld van parfumerie en verzorging is aan een echte opmars bezig, zegt Jules. Ook de nieuwe man koopt tegenwoordig parfum, welhaast evenveel als de vrouw… De parfumerie is elke dag geopend behalve op maandagvoormiddag.

Echter, na 42 jaar werd besloten om in het jaar 2011 te stoppen met de parfumeriezaak en willen Josée en Jules gaan genieten van hun pensioen. Ook via deze weg willen ze U, hun klanten, bedanken voor deze vele mooie jaren. ” Wij kijken met een gerust, warm en voldaan gevoel terug en nemen met een wee gevoel afscheid … ” Sinds medio maart 2011 gaat het schoonheidssalon verder onder de nieuwe naam ‘ PURE ‘.

Het Instituut, een betoverende plek waar techniek en plezier elkaar kruisen.

De verzorgingsproducten van Payot zijn uniek. Om jezelf goed te doen. Om jezelf te verzorgen. Het lijkt wellicht moeilijk te combineren met een jachtig, volgens strak tijdschema geleid leven, maar er zijn bevoorrechte plekken waar men zichzelf kan terugvinden, nieuwe energie kan opdoen. Zeldzame en toch onmisbare plaatsen, midden inhet leven, midden inde wereld en plekken waar men volledig tot rust komt.

 

Het erfgoed van Nadia Payot blijft meer dan ooit voortbestaan.

De deskundigheid en precisie van onze recepten, die voortkomen uit de zeer avant-gardistische benadering van Nadia Payout. Deze vormen de oorsprong van uitzonderlijke methodes en gebaren die men in het schoonheidsinstitruut en thuis kan toepassen : de Minerale Expertise rituelen , “de gezichtsgymnastiek” door dagelijks slechts 10 minuten deze gymnastiek toe te passen verstrekt u de weefselsen zorgt u dat uw gezicht duurzaam jeudig en strak blijft.